main logo
3587

O ambulanță ce transporta o pacientă în comă, răsturnată

O ambulanţă, ce transporta o pacientă aflată în comă către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, România, a fost lovită şi răsturnată, miercuri, într-o intersecţie intens circulată din oraş.

O ambulanță ce transporta o pacientă în comă, răsturnatăFoto: știri.md

Şoferul, medicul, asistenta şi bolnava au fost cu toţii răniţi în accident, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Poliţiştii spun că vinovat ar fi un şofer de 64 de ani care nu a luat în seamă nici girofarul şi nici sirena maşinii de salvare şi a izbit în plin autospeciala.

Pacienta, cu accident vascular cerebral, a fost preluată de ambulanţă în comă şi trebuia dusă urgent la spital.

Martor: „Am auzit o salvare care..mergeau girofarurile, am văzut şi lumină. Se auzeau şi sirenele şi la un moment dat am văzut salvarea răsturnată.”

Martor: „Norocul şoferului a fost că a avut centura şi nu i s-a întâmplat nimic. Mai rău au fost doctorul şi cu asistenta. Nu se poate să nu auzi, să nu vezi. Nu e noapte. Nu a dat prioritate.”

Adrian Turcaş, Biroul Poliţiei Rutiere: „Nu a acordat prioritate de trecere unei ambulanţe ce avea semnalele acustice şi luminoase, motiv pentru care a intrat în coliziune.”

Medicul ambulanței are lovituri la cap şi un traumatism la coloana vertebrală, iar asistentul s-a ales cu trei coaste rupte.

Gheorghe Bădescu, medic ambulanță Prahova: „Pacienta, care era în comă, după cum am menţionat, a fost preluată de un alt echipaj şi adusă la Spitalul Judeţean pentru investigaţii medicale. De asemenea, echipajul nostru a ajuns la spital, unde li se acordă asistenţă medicală şi sunt investigaţi.”

Şoferul vinovat a fost condus şi el la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei. Este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă.

Accidentul a paralizat traficul în zonă. Zeci de minute tramvaiele au fost blocate, iar coloanele de maşini s-au întins pe kilometri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării