main logo
1401

O actriță riscă închisoare după ce a luat cina cu Putin și Costnera

O actriță din Italia ar putea petrece șase luni în închisoare după ce a luat cina cu președintele rus Vladimir Putin și actorul Kevin Costner.

O actriță riscă închisoare după ce a luat cina cu Putin și CostnerFoto: digi24.ro

Asta după ce a mințit că este bolnavă și nu se poate prezenta la spectacole, numai pentru a lua parte la evenimentul monden, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Ornella Muti trebuie acum să plătească daune companiei de teatru pe care o reprezenta sau riscă închisoarea.

Scandalul datează încă din decembrie 2010, atunci când Muti a mințit că este bolnavă și că nu poate participa la trei dintre spectacolele în care era programată să apară. 

Cu toate acestea, a zburat la St. Petersburg pentru a lua parte la o gală de caritate la care erau invitați Vladimir Putin și Kevin Costner.

Cazul a ajuns în instanțele din Italia, unde se judecă de ani buni. Acum o curte de apel superioară a găsit-o vinovată pentru tentativă de fraudă. Actrița a spus însă în trecut că nu își permite să plătească daune teatrului.

vladimir putin ornella muti

Curtea Supremă de Casație a confirmat, joi, că actrița a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare și la o amendă de 500 de  euro. În plus, Muti trebuie să plătească Teatrului Verdi din Pordenone, nord-estul Italiei, daune de 30.000 de euro.

Condamnarea pentru tentativă de fraudă a fost decisă în baza unui document medical pe care actrița l-a prezentat reprezentanților teatrului. 

În această scrisoare medicală, falsă, scria că Muti suferea de o inflamație acută la nivelul traheii, febră, tuse și dificultăți de vorbire. Certificatul medical recomanda cinci zile de odihnă.

Potrivit CNN, Ornella Muti primise invitația de a participa la gală chiar de la Vladimir Putin.

Teatrul a dat-o în judecată atunci când poze cu actrița, acum în vârstă de 64 de ani, făcute la acel eveniment au apărut în presă.

Judecătorii au avertizat-o pe Muti că riscă să meargă pentru șase luni la închisoare în cazul în care nu plătește amenda și daunele stabilite de instanță. Actrița are la dispoziție 30 de zile a se supune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării