main logo
473

Număr record de decese în India: Peste 350.000 de morți în total

Număr record de decese provocate de COVID-19 în India. Joi au fost raportate 6.148 de decese, deoarece statul Bihar a transmis cifre cu aproximativ 72% mai mari decât numărul înregistrat anterior, confirmând astfel speculațiile că dezastrul din țara asiatică este mult mai gravă decât arată datele oficiale, conform Bloomberg.

Număr record de decese în India: Peste 350.000 de morți în totalFoto: Hepta

Departamentul de sănătate din Bihar a declarat miercuri că virusul a ucis 9.429 de persoane în statul indian, un număr aproape dublu față de cel raportat anterior. Autoritățile nu au specificat când au avut loc decesele, transmite Știri.md cu referire la Alephnews.ro.

Districtul Patna, unde se află capitala, a raportat un număr record de decese, 862, potrivit unui comunicat postat pe contul Twitter al guvernului. 

Experții sunt de părere că cifrele cazurilor și deceselor din India sunt mult mai mari în realitate, în special în zonele rurale în care evidența este neuniformă.

Săptămâna trecută, Peru și-a dublat numărul de morți, iar centrul financiar al Indiei, Mumbai, a crescut cifrele, motivând prin erori tehnice în înregistrarea datelor.

India a raportat aproape 20 de milioane de cazuri de COVID-19 doar în 2021, comparativ cu 10,3 milioane înregistrate anul trecut. 

Varianta Delta a virusului, care este mai transmisibilă decât alte tulpini noi, a dus la aceste creșteri. India a ajuns la un total de 359.676 de decese provocate de SARS-CoV-2.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării