main logo
367

Noul sediu NATO din Bruxelles s-ar putea numi John McCain

Noul sediu al NATO din Bruxelles ar putea fi numit după senatorul american John McCain, scrie presa americană citând mai mulți foști secretari generali ai Alianței Nord-Atlantice.

Noul sediu NATO din Bruxelles s-ar putea numi John McCainNoul sediu NATO din Bruxelles s-ar putea numi John McCain.

Anders Fogh Rasmussen, Lordul Robertson of Port Ellen și Javier Solana sunt trei dintre foții șefi ai NATO care susțin ideea ca noul sediu ultra-modern al NATO, care se construiește la Bruxelles, să fie numit după senatorul John McCain, transmite libertatea.ro.

Actualul secretar general declară că propunerea va fi studiată cu atenție, adăugând că a avut un respect extraordinar pentru senator.

„Nu mă pot gândi la nimic mai bine decât să numesc sediul NATO, noua clădire, după omul care a făcut mai mult pentru NATO decât orice altă persoană la care m-aș putea gândi de la căderea zidului Berlinului', a spus și Toomas Hendrik Ilves, fost președinte al Estoniei.

McCain a efectuat mai multe vizite frecvente în țările membre ale NATO pe tot parcursul carierei sale politice și a criticat frecvent activitățile Rusiei, considerând că Moscova încearcă subminarea alianței.

De asemenea, el și-a exprimat dezamăgirea față de relația Americii cu NATO odată de la Casa Albă a venit Donald Trump.

Senatorul de Arizona John McCain a murit după ce a fost diagnosticat în vara anului 2017 cu glioblasfom, o formă galopantă de cancer pe creier. Fostul candidat la alegerile prezidențiale din 2008 avea 81 de ani era considerat un erou al războiului din Vietnam, unde a fost prizonier timp de cinci ani.

Republicanul din Arizona a fost ales pentru prima oară în 1986 în parlament, ca fost pilot proaspăt pensionat al Marinei americane (US Navy), iar de atunci a fost reales în mod constant în forumul legislativ american, devenind unul dintre piloni în probleme de Apărării şi Politicii Externe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării