main logo
1708

Noua regină din Thailanda și-a făcut prima apariție oficială în public

Noua regină a Thailandei, a cărei căsătorie surpriză cu regele a fost anunţată miercuri seara, cu doar câteva zile înainte de încoronare, şi-a făcut prima apariţie oficială joi, informează AFP.

Noua regină din Thailanda și-a făcut prima apariție oficială în public

Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya s-a înclinat în faţa statuilor regilor dinastiei Chakri, alături de regele Maha Vajiralongkorn, potrivit fotografiilor publicate de palat, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Suthida (40 de ani), fostă stewardesă, şi Maha Vajiralongkorn (66 de ani), căsătorit şi divorţat de trei ori până acum, erau împreună de mai mulţi ani. 

Ei şi-au oficializat relaţia miercuri într-un palat din Bangkok. Noua regină s-a prosternat la picioarele regelui, după cum dictează tradiţia, miniştrii şi consilierii mergând până la a se târî pe pământ în faţa lui.

Promovată la gradul de general în 2016, Suthida a apărut alături de rege în timpul mai multor ceremonii oficiale. Din 2017, este adjunctă a comandantului Gărzii Regale.

Odată căsătorită cu regele, ea este protejată acum, la fel ca toţi membrii familiei regale, de legea privind lezmajestatea, care pedepseşte de la trei la cincisprezece ani de închisoare orice defăimare sau insultă faţă de monarhie.

Noua regină este aşteptată să apară în acest weekend alături de rege la o fastuoasă ceremonie de încoronare, care va avea ca punct culminant duminică o mare paradă în care regele va fi purtat într-un palanchin de aur mai mulţi kilometri. Încoronarea propriu-zisă va avea loc sâmbătă, dar diverse ceremonii sunt prevăzute în perioada 4-6 mai.

Regina Suthida este a patra soţie a suveranului, care s-a căsătorit pentru prima dată în 1977, cu Soamsavali Kitiyakara, verişoară din partea mamei, cu care a avut o fiică şi de care ulterior a divorţat. 

Apoi a avut o relaţie de lungă durată şi răsunătoare cu actriţa Yuvadhida Polpraserth, relaţie care a condus la căsătorie în 1994 apoi la divorţ în 1996 şi din care au rezultat patru fii şi o fiică. A treia soţie a fost Srirasmi Suwadee, cu care s-a căsătorit în 2001. 

Patru ani mai târziu s-a născut al şaptelea copil al viitorului rege, Dipangkorn Rasmijoti. Căsătoria a fost dizolvată în 2014, după ce familia soţiei a fost acuzată de îmbogăţire ilicită, folosindu-se de apropierea de casa regală. 

Картинки по запросу Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării