3 475
2
Nou virus în China: Un bărbat, testat pozitiv cu hantavirus
3 475
2

Un bărbat din China a murit într-un autobuz din China în timp ce se ducea la muncă. Acesta a fost testat pozitiv cu un virus mai fatal decât COVID-19, care prezintă simptome similare, numit hantavirus.

Știrea morții a venit exact când statul a ridicat carantinele puse în aplicare pentru a face față noului coronavirus care își are originea în Wuhan, transmite Știri.md cu referire la romaniatv.net.

Ieri, Global Times a informat urmăritorii despre motivul morții bărbatului pe rețelele de socializare: 

"El a fost testat pozitiv pentru #hantavirus. Au fost testate alte 32 de persoane din autobuz".

Incidentul a stârnit panică în China, cu #hantavirus în trend pe rețelele de socializare.

Experții au asigurat publicul că acesta nu este un virus nou și se crede că se transmite la oameni în circumstanțe rare, spre deosebire de Covid-19, care a stârnit o pandemie.

Omul de știință suedez dr. Sumaiya Shaikh a postat pe Twitter: "#Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea (râul Hantan).

Se răspândește de la șobolani/șoareci dacă oamenii ingerează lichidele din corp. Transmiterea om-om este rară. Vă rugăm să nu vă panicați, decât dacă intenționați să mâncați șobolani".

Deși hantavirusul este rar, acesta are o rată a decesului de 38% conform Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

Expunerea la urină, excrementele sau saliva rozătoarelor infectate poate duce la transmiterea virusului. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter