217
0
Norvegia: Suspectul s-ar fi inspirat de incidentele din SUA
217
0

Principalul suspect în atacul armat comis sâmbătă la o moschee din Norvegia ar fi fost inspirat de recentele incidente similare care au avut loc în Noua Zeelandă şi Statele Unite, sugerează o postare online a acestuia, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare în ziua atacului, Philip Manshaus, în vârstă de 21 de ani, s-a descris ca fiind un "ales" al "sfântului (Brenton) Tarrant", atacatorul care a omorât 51 de persoane în Noua Zeelandă, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

"Timpul meu s-a scurs. Am fost ales de sfântul Tarrant. Nu putem lăsa ca aceste lucruri să continue, trebuie să combatem ameninţările din războiul de rasă în viaţa reală", se arată într-un mesaj postat de Manshaus.

Autorităţile norvegiene au informat până la ora actuală că atacul armat comis în apropierea capitalei va fi investigat ca un posibil act de terorism.

Într-o imagine postată de acesta, trei extremişti de dreapta, de asemenea suspectaţi ca fiind responsabili pentru alte atacuri armate comise anul acesta, sunt lăudaţi ca fiind "eroi ai mişcării naţionaliste".

O persoană a fost rănită în atacul armat care a avut loc într-o moschee din Oslo, a informat sâmbătă poliţia, adăugând că un suspect a fost deja reţinut.

Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”, a comis în luna martie un atac la moschei din oraşul Christchurch, Noua Zeelandă, împuşcând mortal 50 de persoane.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter