main logo
840

Norvegia este nemulțumită de tranzacția dintre OMV și Gazprom

Norvegia este nemulțumită de acordul privind schimbul de active încheiat între compania petrolieră austriacă OMV și concernul rus de stat Gazprom, care va oferi accesul Rusiei la gazele de pe platoul continental al Norvegiei, a declarat Terje Soviknes, ministrul norvegian al petrolului și energiei.

Norvegia este nemulțumită de tranzacția dintre OMV și Gazprom

„Nu ne bucurăm de acest acord, pentru că vrem să avem livrări diversificate de gaze în Europa. Pentru europeni este important să știe că Norvegia este un furnizor sigur de gaze. Cu “Gazprom” prezent pe platoul nostru continental, unele persoane ar putea pune la îndoială acest lucru“, a spus Soviknes.

E drept ca Norvegia încă nu și-a dat acordul pentru acest schimb de active, compania OMV sperând că toate problemele aferente aprobării vor fi rezolvate înainte de sfârșitul anului 2018.

„Le-am spus celor de la OMV că nu suntem mulțumiți de acest lucru. Dar cum am spus, dacă există o solicitare (din partea lor), atunci, bineînțeles, o vom procesa”, a spus Soviknes, citat de paginaderusia.ro.

Potrivit acordului, semnat în 2016, OMV va primi un pachet de 24,98% din proiectul de dezvoltare a perimetrului 4A și 5A din depozitul Acimov al câmpului gazeifer Urengoy aparținând „Gazprom“, în schimbul a 38,5% din OMV, care este angajată în lucrări de explorare și extracție în largul coastei norvegiene.

Norvegia este în prezent al doilea furnizor de gaze din Europa, după Rusia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării