20 ianuarie, 17:57
11 479
0
Noi provocări pentru Australia: Maşini şi case, distruse de grindină
20 ianuarie, 17:57
11 479
0

Australia nu şi-a revenit bine după incendiile de pădure provocate de caniculă, dar este, din nou, afectată de vreme extremă.

În timp ce locuitorii capitalei s-au confruntat cu o ploaie cu grindină, în statul New South Wales s-a produs o imensă furtună de nisip, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat totuşi în Canberra, unde o ploaie cu grindină de doar câteva minute, a reuşit să facă pagube semnificative. Geamurile mai multor case s-au făcut ţăndări, iar sute de maşini au fost avariate de bucăţile de gheaţă de dimensiunea unei mingi de golf. În unele zone a fost sistată energia electrică.

"Numeroase maşini au fost la fel de mult afectate ca şi aceasta. Cred că firmele de asigurare şi cele care care deţin vehicule de tractare vor avea o zi distractivă. Din maşina noastră am luat doar scaunul copilului şi acum ne îndreptăm spre casă".

Vremea a adus o surpriză neplăcută şi locuitorilor din New South Wales. O furtună de nisip uriaşă a acoperit statul.

Timp de câteva ore, vizibilitatea a scăzut drastic, în timp ce nivelul poluării din aer a atins cote alarmante. Vântul, care a bătut în rafale de 170 de kilometri pe oră, a distrus acoperişul unei şcoli. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter