main logo
1627

Noi pariuri pentru Eurovision 2023: Care țară a devenit favorită

Suedia are cele mai mari șanse să câștige Eurovision Song Contest 2023. Cel puțin asta indică casele de pariuri, potrivit cărora țara are 30% șanse de câștig, fiind urmată de Ucraina - 15%, Finlanda, Marea Britanie și Norvegia.

Noi pariuri pentru Eurovision 2023: Care țară a devenit favorită

Deși Suedia nu și-a ales încă reprezentantul la Eurovision, Loreen, câștigătoarea din 2012, are mari șanse să cânte din nou pentru țara scandinavă, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Lorine Zineb Nora Talhaoui, cunoscută mai bine după numele ei de scenă, Loreen, este o cântăreață și producătoare suedeză de muzică pop. În acest an, artista luptă pentru a reprezenta Suedia cu piesa „Tattoo”.

TVORCHI va duce flagul Ucrainei la Eurovision cu piesa „Heart of Steel” (Inimă de oțel).

Republica Moldova, care nu și-a ales încă reprezentantul la Liverpool, este cotată pe locul 20 din cele 37 țări participante. 

Pe ultimul loc, s-ar clasa Albania, iar România ar prinde penultimul loc, potrivit eurovisionworld.

Până acum, 29 de state și-au selectat reprezentantul și cântecul ce va răsuna pe scena Eurovision 2023. Toate țările participante au timp până la finalul lunii martie să confirme artiștii care vor lua parte la concurs.

TV8.md reamintește că semifinalele Eurovision 2023 se vor desfășura pe 9 și 11 mai, iar marea finală - pe 13 mai, la Arena Liverpool de lângă râul Mersey.

37 de țări vor participa la Eurovision Song Contest 2023, potrivit eurovision.tv. Dintre acestea, 31 vor concura în două semifinale pentru a accede în marea finală, alăturându-se țărilor fondatoare: Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit și Ucrainei ca țară câștigătoare a ediției din 2022.

Rusia nu participă nici în acest an la Eurovision. Pe lângă aceasta, Macedonia de Nord, Muntenegru și Bulgaria s-au retras de la Eurovision Song Contest 2023.

Republica Moldova urmează să-și aleagă reprezentantul pe 4 martie.

Eurovision 2022 a fost câștigat de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 datorită fraților Advahov și trupei „Zdob și Zdub”, care au cântat „Trenulețul”.


Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării