main logo
45526

Noi imagini de coșmar din China: Bolnavii zac pe jos în spitale

Panică și disperare în Wuhan, punctul zero al epidemiei cu coronavirus.

Noi imagini de coșmar din China: Bolnavii zac pe jos în spitaleFoto: bbc.com

Spitalele sunt supraaglomerate, pacienții zac pe jos în unitățile medicale, iar gările sunt păzite de soldați înarmați cu arme automate, așa cum se poate observa în mai multe înregistrări video apărute pe Twitter, a căror veridicitate a fost confirmată de jurnaliștii CNN, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Spitalele nu mai fac față numărului mare de pacienți și au amenajat zone de primire în parcări. Sute de oameni așteaptă la coadă, de aproape 24 de ore. 

Nu mai există paturi libere, iar bolnavii internați sunt înghesuiți pe scaune sau zac pe jos, pe coridoare. În unitățile medicale circulă zvonuri potrivit cărora nu mai există medicamente suficiente pentru cetățeni.

Gările din Wuhan sunt păzite de soldați înarmați cu arme automate și echipați cu costume de protecție.

Milioane de oameni sunt acum în carantină în China, în propriile orașe. Transportul public a fost suspendat și adunările publice cu ocazia Anului Nou au fost anulate. Au fost închise cafenele, cinematografe și teatre.

„Noi am spus foarte clar că toate evenimentele care implică adunări mari de oameni trebuie anulate, dacă nu sunt neapărat necesare. Pentru cazuri speciale este nevoie de aprobare. Noi le-am recomandat și studenților să-și ia cu ei mâncarea de la cantină, în loc să ia masa împreună în locuri publice”, a declarat Zhou Yongming - director al Spitalului Universitar Wuhan.

Ca măsură de precauție, în unele cazuri, pacienții sunt transportați de medici în containere sigilate. Iar personalul medical care intră în contact cu bolnavii aplică proceduri foarte stricte de dezinfectare.

În China, 26 de oameni au murit și peste 800 s-au îmbolnăvit. 13 cazuri au fost depistate până acum și în alte țări din Asia. Pentru prima dată de la descoperirea virusului, a murit un pacient din afara focarului, la aproape 1.000 de kilometri de punctul zero.

Wuhan este locul în care au fost raportate primele cazuri din focar. De atunci, virusul gripei s-a răspândit în mai multe zone din China și la nivel internațional, cazuri fiind confirmate în Singapore, Thailanda și SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării