main logo
424

Noi acuzaţii de abuz sexual împotriva lui Placido Domingo. 11 femei l-au denunțat

În total 11 femei s-au alăturat acuzaţiilor de abuz sexual şi comportament indecent împotriva tenorului spaniol Placido Domingo, potrivit unei informaţii publicate de agenţia americană Associated Press (AP) şi preluată de EFE.

Noi acuzaţii de abuz sexual, la Placido Domingo. 11 femei l-au denunțat

Una dintre femeile care îl acuză pe Domingo este Angela Turner Wilson, care a cântat alături de tenor în opera ‘Le Cid’ de Jules Massene, prezentată la Opera din Washington în sezonul 1999-2000, când Placido Domingo era director artistic al instituţiei, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Potrivit mărturiilor cântăreţei, tenorul a intrat în cabina ei înainte de spectacol şi s-a dedat la mai multe atingeri nepotrivite, un comportament care i-a provocat “consternarea” şi pentru care s-a simţit “umilită”.

La rândul lor, alte 10 femei care nu au dorit să-şi dea numele au invocat “atingeri nedorite, solicitări persistente de întâlniri în particular, apeluri telefonice în mijlocul nopţii şi încercări de a le săruta pe buze”.

În noul denunţ public privind comportamentul abuziv al tenorului spaniol, mai mulţi angajaţi ai teatrului au descris, potrivit AP, încercările lor de a le proteja pe tinerele artiste în faţa comportamentului lui Placido Domingo, în ceea ce era de fapt un secret ştiut de toată lumea.

EFE a luat contact cu reprezentanţii lui Placido Domingo din SUA şi cu Opera din Los Angeles, pe care el însuşi o conduce din 2003, care nu au dorit să comenteze noile acuzaţii.

La 20 august, surse ale instituţiei culturale americane au confirmat că a fost desemnată o avocată “pentru a investiga în mod independent şi exhaustiv” acuzaţiile lansate atunci de opt cântăreţe şi o balerină împotriva tenorului spaniol pentru presupuse abuzuri sexuale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării