main logo
792

Niște muncitori au salvat un lup dintr-un râu înghețat, crezând că e un câine

Niște muncitori estonieni care au sărit în ajutorul unui câine căzut în apele unui râu aproape înghețat au avut o surpriză când și-au dat seama că au salvat, de fapt, un lup sălbatic, scrie BBC News.

Niște muncitori au salvat un lup dintr-un râu, crezând că e un câine

Oamenii lucrau la barajul Sindi, de pe râul Parnu, când au văzut animalul încercând să înoate în apa aproape înghețată. După ce și-au făcut loc printre bucățile de gheață, oamenii au scos animalul, l-au învelit cu o pătură, încercând să îl încălzească, apoi l-au urcat în mașină și l-au dus la o clinică veterinară.

Nu mică le-a fost surpriza însă când au aflat că luaseră cu ei în mașină un lup, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Uniunea Estoniană pentru Protecția Animalelor a precizat că lupul avea tensiunea foarte scăzută când a ajuns în cabinetul veterinar, ceea ce ar putea explica de ce era atât de docil și le-a permis oamenilor să se apropie de el.

„A trebuit să îl cărăm peste un dâmb. Cântărea destul de mult. Era calm, a dormit pe picioarele mele. Abia când am vrut să mă întind puțin a ridicat capul”, povestește Rando Kartsepp, unul dintre muncitori.

Veterinarii nu erau siguri dacă aveau de-a face cu un lup, așa că au chemat un vânător familiar cu animalele sălbatice, care le-a confirmat că este un lup mascul, în vârstă de aproximativ 1 an. 

Veterinarii au decis apoi să închidă animalul într-o cușcă, în caz că devine agresiv după ce își revine.

Lupul va fi eliberat înapoi în sălbăticie, după ce își revine din șocul termic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării