main logo
747

Nisa: Momentul în care polițiștii au intervenit pentru a opri atacatorul

Intervenția polițiștilor municipali, primii care au ajuns la catedrala Notre Dame din Nisa după ce un bărbat a ucis trei persoane, a fost surprinsă de o cameră de supraveghere.

Nisa: Momentul în care polițiștii au intervenit pentru a opri atacatorul

Atacatorul ar fi un tunisian de 21 de ani sosit chiar luna aceasta în Franța din Italia, unde se pare că a ajuns ilegal, în luna septembrie, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Identitatea atacatorului nu a fost confirmată oficial, însă, potrivit unor surse citate de AFP, se numeşte Brahim Aouissaoui.

Bărbatul înarmat cu un cuțit a atacat mai mulți oameni în catedrala din centrul orașului. Cel puțin una dintre victime a fost decapitată.

După atac, suspectul ar fi încercat să se ascundă în toaleta bisericii. Poliția l-a depistat și a deschis focul. Martorii au povestit că inclusiv în timp ce i se acordau primele îngrijiri medicale bărbatul n-ar fi încetat să spună „Allah Akbar”. Ulterior a fost transportat la spital.

Încă două atacuri au fost înregistrate ulterior, unul în Avignon, și unul la Consulatul francez din Arabia Saudită.

Un alt incident a avut loc la Lyon, unde un afgan îmbrăcat în ţinută tradiţională, înarmat cu un cuţit şi considerat ameninţător, a fost reţinut joi după-masă.

Președintele francez Emmanuel Macron vorbește despre un atac terorist islamist și a anunțat dublarea numărului de militari mobilizați pentru operațiunile antitero.

Populația a fost sfătuită să rămână vigilentă, pentru că un nou incident terorist ar putea avea loc oricând. Ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, a lansat un mesaj de pace pentru lumea musulmană, subliniind că Franța este țara toleranței.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării