main logo
951

Nicolae Ciucă își exprimă susținerea pentru Maia Sandu la alegeri

Președintele PNL și candidatul liberalilor la președinția României, Nicolae Ciucă, s-a pronunțat duminică în favoarea susținerii parcursului european al Republicii Moldova și a continuității președintelui Maia Sandu după alegerile prezidențiale din țara noastră.

Nicolae Ciucă își exprimă susținerea pentru Maia Sandu la alegeriFoto: Imagine simbol

Liderul PNL a făcut aceste remarci în cadrul unui discurs susținut la Consiliul Național al Partidului Național, desfășurat duminică la Palatul Parlamentului și în cadrul căruia a fost votat în unanimitate drept candidatul PNL pentru funcția de președinte al țării, transmite Știri.md cu referire la caleaeuropeana.ro.

„În relația cu Republica Moldova, și aici fac o paranteză, trebuie să continuăm să sprijinim Republica Moldova. Republica Moldova se află în fața unui prag pe care trebuie să-l treacă, sunt alegeri care vor determina noul președinte și sperăm să avem continuitatea președintelui Maia Sandu ca reprezentantul forțelor democratice în Republica Moldova”, a spus Ciucă.

El s-a referit și la referendumul pentru integrare europeană pe care Republica Moldova îl va organiza în aceeași zi cu primul tur al scrutinului prezidențial, respectiv 20 octombrie.

„Sperăm de asemenea să treacă referendumul prin care cetățenii Republicii Moldova să își exprime susținut parcursul european al Republicii Moldova. Și vreau să folosesc acest prilej pentru a le mulțumi tuturor cetățenilor din Republica Moldova care au votat Partidul Național Liberal la alegerile europarlamentare. Ca atare, în legătură cu parcursul european al Republicii Moldova, România va continua să sprijine cu toată puterea sa îndeplinirea acestui deziderat”, a asigurat Nicolae Ciucă.

Fost prim-ministru și ex-ministru al Apărării, candidatul PNL pentru Palatul Cotroceni a indicat că în „relația cu Ucraina rămâne un angajament pentru apărarea democrației și a securității regionale”.

Desemnat candidatul liberalilor pentru funcția supremă în stat, Nicolae Ciucă a afirmat că „președintele României trebuie să fie neobosit în promovarea europeană și euroatlantică a unei direcții politice care e tot mai mult o direcție de politică internă și tot mai puțin o direcție de politică externă”.

El a reafirmat că, la nivel strategic, securitatea României se bazează pe trei piloni: parteneriatul strategic cu Statele Unite, rolul de aliat de nădejde în Alianța Nord-Atlantică și postura tot mai solidă în Uniunea Europeană.

„În aceste cadre sunt obligatorii extinderea și eficientizarea parteneriatelor strategice. În politica externă, România trebuie să continue să fie un pilon de stabilitate în Europa Centrală și de Est, la Marea Neagră și în Balcanii de Vest, și să contribuie la securitatea europeană ca partener de încredere în NATO și Uniunea Europeană”, a conchis Ciucă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării