main logo
315

Neversea, primul festival din lume alimentat cu energie verde din sursă eoliană

Neversea va fi, până în anul 2020, primul festival din lume alimentat cu energie verde din sursă eoliană.

Primul festival din lume alimentat cu energie verde din sursă eoliană

Pentru prima dată în lume, sunetele muzicii electronice s-au auzit din vârful unei turbine eoliene, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

DJ-ul Alex Parker, care a fost prezent și pe scena principală a festivalului Neversea în 2018, a mixat de la înălțimea de 100 de metri, de pe o turbină, din cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa.

Momentul inedit realizat alături de Alex Parker, marchează parteneriatul și startul oficial al campaniei prin care festivalul Neversea, alături de Grupul CEZ în România, își propune să devină în 2020, primul festival de muzică din lume alimentat aproape integral cu energie verde, din sursă eoliană, provenită din Parcul Eolian Fântânele-Cogealac-Grădina al Grupului CEZ, situat în județul Constanța.

Procesul de implementare a infrastructurii necesare este unul impresionant și de durată, urmând a fi început în acest an și finalizat pentru ediția din 2020, atunci când atât scenele cât și majoritatea perimetrului festivalului, vor fi alimentate cu energie provenită de la parcul eolian.

Pentru ediția Neversea 2019, zona CEZ va fi prima zonă 100% verde din cadrul festivalului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării