main logo
565

Nevăzătorilor nu li e permis accesul în supermarketuri: Nu ar respecta distanța

Oamenii cu deficiențe de vedere au afirmat că nu au fost lăsați să intre în supermarket-uri, întrucât nu ar putea să întreprindă măsuri de distanțare socială.

Nevăzătorilor nu li e permis în supermarketuri: Nu ar respecta distanța

Un bărbat a spus că i s-a refuzat intrarea într-un supermarket din Marea Britanie, întrucât „nu a putut garanta” că poate rămâne la doi metri de toată lumea, transmite Știri.md cu referire la gandul.ro.

Persoanele cu alte dizabilități susțin, de asemenea, că ajutoarele lor sunt îndepărtate, întrucât se permite accesul unei singure persoane.

„O persoană nu a avut voie să intre, deoarece nu-și putea duce coșul în scaunul cu rotile”, a declarat Amo Raju, de la caritatea Disability Direct.

„Și a existat clientul cu deficiențe de vedere, care nu era permis să intre în magazinul său local, deoarece au spus că nu se poate distanța social și nu vor permite nimănui să-l ajute.”

În plus, părinții au susținut că marile supermarketuri nu le mai permit să facă cumpărături cu copiii – pentru a aplica norme mai stricte de distanțare socială.

Multe alimente au limitat numărul de persoane permise într-un supermarket simultan, alții cerând clienților să rămână la cel puțin doi metri unul de altul, în urma focarului de coronavirus din Marea Britanie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării