main logo
1347

Netanyahu spune că este extrem de dezamăgit după discuția cu Macron

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, miercuri, că a fost „extrem de dezamăgit” după discuția cu președintele francez Emmanuel Macron, într-un interviu pentru CNews.

Netanyahu spune că este extrem de dezamăgit după discuția cu MacronFoto: digi24.ro

„Ne-a sprijinit la începutul războiului și, încetul cu încetul, am văzut că ia poziții împotriva intereselor noastre comune. A impus un embargo asupra Israelului. Iranul nu a impus un embargo asupra Hezbollah sau Hamas”, a continuat el, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Săptămâna trecută, comentariile făcute de șeful statului francez despre premierul israelian au provocat controverse. Potrivit unei relatări din Le Parisien, confirmată apoi de BFMTV, Emmanuel Macron ar fi declarat la ultima reuniune a Consiliului de Miniștri din 15 octombrie că „Netanyahu nu ar trebui să uite că țara sa a fost creată printr-o decizie a ONU”. 

O afirmație eronată, potrivit lui Benjamin Netanyahu, pentru care războiul din 1948 a creat Israelul, nu o decizie a ONU. 

„Un memento pentru președintele Franței: nu rezoluția ONU a fost cea care a creat statul Israel, ci mai degrabă victoria obținută în războiul de independență cu sângele luptătorilor eroici, dintre care mulți erau supraviețuitori ai Holocaustului, în special din regimul Vichy din Franța”, a declarat atunci Benjamin Netanyahu într-un comunicat. 

Această confruntare între cei doi lideri are loc într-un context de mare tensiune între Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL) și statul evreu. La 13 octombrie, forța ONU a denunțat „încălcările șocante” ale pozițiilor sale de către Israel, raportând că două tancuri Tsahal au intrat duminică „în forță” pe una dintre pozițiile sale. La rândul său, Israelul cere ca UNIFIL să părăsească sudul Libanului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării