main logo
826

Navă de explorare polară unică în lume, construită în România

Nava „Le Comandant Charcot” va fi construită la şantierul naval din Tulcea şi va fi operată de o firmă franceză începând cu anul 2021.

Navă de explorare polară unică în lume, construită în România

Tabla groasă navală produsă la combinatul siderurgic de la Galaţi este folosită pentru construcţia unui vas de cercetare şi croazieră polară, care va explora mările nordice, a anunţat, joi, directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.

Potrivit sursei citate, construcţia vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot” a început, oficial, cu ceremonia tradiţională de tăiere a primei table, care a avut loc în luna noiembrie, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Nava va fi construită la şantierul naval din Tulcea şi va fi operată de o firmă franceză începând cu anul 2021.

Conform armatorului francez, vasul va explora zona Polului Nord atât ca navă de croazieră, cât şi ca laborator ştiinţific şi va fi destinat unor misiuni operaţionale şi de cercetare oceanografică. 

Acesta va fi primul vas de explorare care va depăşi standardele de mediu stabilite în reglementările internaţionale.

„Le Comandant Charcot’ va avea o propulsie hibridă: electrică, dar şi pe gaz natural lichefiat. Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot. Explorator prin vocaţie, cu o adevărată pasiune pentru navigaţie, Jean-Baptiste Charcot este una dintre figurile emblematice ale expediţiilor polare franceze”, a explicat armatorul francez.

Directorul general al combinatului siderurgic, Bogdan Grecu, a precizat că nava va fi şi un punct de referinţă în privinţa respectării mediului înconjurător.

„Suntem extrem de mândri să fim parte a realizării navei ‘Le Comandant Charcot’. Am pus la punct soluţii tehnice şi comerciale speciale pentru acest proiect de prestigiu, care demonstrează capabilitatea noastră de a livra pentru provocări noi şi dificile. Nu va fi doar o navă de croazieră şi de cercetare, ci şi un punct de referinţă în privinţa respectării mediului înconjurător”, a declarat Bogdan Grecu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării