main logo
602

NASA: Un asteroid gigant va trece, marți, pe lângă Pământ

Asteroidul numit 2013 MD8 este de așteptat să treacă de-a lungul Pământului, la o distanță de 4.8 milioane de kilometri sau de 13 ori distanța dintre Terra și Lună, marți după-amiază.

NASA: Un asteroid gigant va trece, marți, pe lângă Pământ

Corpul ceresc cu un diametru de aproximativ 85 de metri va trece pe lângă Pământ cu o viteză de 48.95946 km pe oră, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Deși asteroidul se va apropia destul de mult de Terra, traiectoria lui ar trebui să fie una care nu pune în pericol planeta noastră. 

Specialiștii de la NASA consideră că un asteroid reprezintă un pericol dacă va ajunge la o distanță de aproximativ 7.402.982 de kilometri de Pământ, potrivit Daily Mail. 

„Niciun om nu a fost ucis în ultimii 1000 de ani din cauza unui meteorit. NASA știe că niciun asteroid  nu se află în prezent în curs de coliziune cu Pământul, astfel încât probabilitatea unei coliziuni majore este destul de mică. 

De fapt, din câte știm, niciun obiect mare nu va lovi Pământul în următoarele secole”, au explicat oamenii de știință de la NASA’s Jet Propulsion Laboratory. 

În luna aprilie a anului 2018, un asteroid de trei ori mai mare decât cel care a căzut deasupra Rusiei în urmă cu 6 ani, a trecut razant pe lângă Pământ, la o distanță de doar 192.316 kilometri, iar cercetătorii nu au știut de existența lui decât în momentul în care s-a apropiat foarte mult de planeta noastră. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării