main logo
924

NASA spune că descoperirea extratereștrilor se va întâmpla curând

NASA a anunțat că a făcut progrese în ceea ce privește descoperirea vieții extraterestre. Se pare că acum suntem mai aproape de descoperirea unor planete care găzduiesc viața.

NASA spune că descoperirea extratereștrilor se va întâmpla curând

„În timp ce continuăm să bifăm căsuțe pe lista [de planete locuibile], ne apropiem mai mult și mai mult de a găsi o lume care să aibă semne de viață ușor de recunoscut”, a explicat NASA, transmite Ştiri.md cu referire la Playtech.

Compania spațială a descoperit deja multe planete prin Calea Lactee, pe care le-a descris drept o „multitudine variată și roditoare: Jupiteri fierbinți, giganți de gaz, lumi mici, stâncoase și planete misterioase mai mari decât Pământul și mai mici decât Neptun”.

„Pe măsură ce adăugăm multe mii [de planete] la cele câteva mii descoperite deja, căutarea pentru semne de viață continuă – și pentru o lume precum cea a noastră”, a declarat NASA. „Pe măsură ce telescoapele noastre spațiale și alte instrumente devin mai sensibile, începem să ne apropiem de planete locuibile”.

Agenția spațială a descoperit planete stâncoase, care au dimensiuni apropiate de cele ale Pământului, la o distanță potrivită față de stelele lor pentru a fi capabile să aibă apă pe suprafața lor. Totuși, cercetătorii NASA nu știu încă dacă acele planete au oceane sau atmosferă. Ei vor putea să descopere acest lucru cu ajutorul telescoapelor la care lucrează, care vor putea analiza lumina planetelor, în căutare de apă sau amestecuri de gaze care aduc cu atmosfera Pământului.

Printre factorii care determină formarea și dezvoltarea unei planete locuibile este natura stelei sale mamă. Mai exact, masa, dimensiunea și vârsta stelei determină potențialul locuibil al unei planete și dacă pe ea se formează sau nu apă.

NASA a lăudat și satelitul Gaia de la European Space Agency, pentru precizia cu care măsoară compoziția și strălucirea stelelor. Acest satelit lucrează în prezent la realizarea unei hărți 3D a galaxiei noastre. Cu ajutorul său, oamenii de știință pot înțelege mai bine stelele din Calea Lactee și ce planete din preajma lor au potențial locuibil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării