main logo
828

NASA prezintă momente magice din explorarea spațiului

NASA și-a sărbătorit în 2018 aniversarea de 60 de ani. Bill Ingalls este fotograful său oficial de 30. A surprins cu aparatul său cele mai importante momente din explorarea spațiului.

NASA prezintă momente magice din explorarea spațiului

Cele mai iconice imagini ale agenției americane au fost făcute cu camera sa, de la evenimente elegante la Casa Albă până la aterizări ale navelor spațiale, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Este cel de-al doilea fotograf din lume care a primit prestigiosul premiu National Space Club pentru munca sa.

Ingalls s-a născut în Pittsburgh și a studiat comunicare vizuală și engleză la Universitatea Waynesburg. 

Pasionat de televiziune, Ingall a obținut un post de intern la NASA, ca redactor și producător TV, dar făcea și fotografie pe lângă asta. După facultate, a vrut să se întoarcă la NASA și a sunat să ceară un job, dar i-au oferit două. 

A putut alege între postul de cercetător foto sau fotograf. Ingall l-a ales pe al doilea.

Misiunile sale l-au purtat peste tot prin lume. De la locuri familiare, cum ar fi Kennedy Space Center, la interiorul unui vulcan activ în Alaska, Biroul Oval, interiorul unui avion DC-8, mijlocul unui uragan și până la stepele din Kazakstan. 

Din păcate, acesta a fotografiat doar de pe Pământ misiunile NASA și nu a ajuns niciodată în spațiu.

Una dintre primele cele mai importante misiuni a fost fotografierea aniversării de 20 de ani de la aterizarea pe lună a navei Apollo, unde l-a cunoscut pe președintele George H.W. Bush. 

A fotografiat apoi robotul Dante II în interiorul unui vulcan activ, aterizările navelor spațiale rusești atârnat de un elicopter, la 3.000 de metri în aer dar a documentat, de asemenea, lansări și aterizări de rachete și nenumărate evenimente de privit stele.

Într-un interviu acordat CNET, Ingalls a spus că i-ar plăcea să ajungă în spațiu pentru a documenta cât de mult posibil. 

„Ar fi distractiv să găsesc ceva, din punct de vedere fotografic, care să fie unic pe Stația Spațială”, a adăugat acesta.

Fotograful spune că ceea ce i se pare că lipsește din fotografiile sale este latura umană. 

Într-un interviu Space Answers, Ingall a spus că vrea să înceapă să se concentreze în viitor pe oameni, și doar pe astronauți, ci și pe oamenii care lucrează pentru NASA. 

„Da, lansările de rachetă sunt mișto, dar să văd reacție, să văd emoție, astea sunt cele mai importante lucruri care lipsesc din munca mea de până acum și asta vreau să urmăresc mai mult”, a adăugat el.

Pe Ingalls îl găsești și pe Instagram, de unde am selectat câteva cadre. 



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării