main logo
3650

NACR: Dezvăluiri și probe despre corupția din armata rusă

Agenția ucraineană de Prevenire a Corupției (NACR) i-a adresat ministrului rus al Apărării o scrisoare cu dezvăluiri și probe despre corupția din armată.

NACR: Dezvăluiri și probe despre corupția din armata rusă

Șeful NACR, Oleksandr Novikov, i-a expediat o scrisoare de „recunoștință” ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, în care elogiază eforturile acestuia de a menține un nivel ridicat de corupție în armata rusă, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

În calitate de exemple ale eforturilor lui Shoigu de a dezonora armata rusă, șeful NACP numește următoarele fapte descoperite de armata ucraineană în timpul războiului început de Rusia la 24 februarie 2022:

Cazul 1. Armata ucraineană a descoperit că protecția tancurilor rusești T-72 și T-80 a fost realizată din tăvi de carton pentru păstrarea ouălor.

Cazul 2. Vestele „antiglonț” ale forțelor ruse sunt făcute din carton în loc de plăci blindate. Astfel de veste „antiglonț” au fost purtate de membrii echipajului mașinii blindate rusești Barnaul-T, capturate de armata ucraineană. 

În prezent, mașina blindată servește în rândurile forțelor de apărare ucrainene și ajută la rezistența agresorului.

Cazul 3. Armata rusă folosește ZIL-130 pentru a-și transfera soldații. Culoarea acvamarin strălucitoare a vehiculului și lipsa de acoperire îl fac o țintă accesibilă chiar și pentru utilizatorul neexperimentat de arme.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării