main logo
364

Muzeu dedicat canabisului, în Las Vegas: Suntem foarte entuziasmaţi

În Las Vegas, oraş care aspiră la titlul de capitală mondială a marijuanei, şi-a deschis porţile un muzeu dedicat canabisului.

Muzeu dedicat canabisului, în Las Vegas: Suntem foarte entuziasmaţi

Acolo sunt expuse instalaţii inspirate de această substanţă cu uz controversat, iar vizitatorii sunt invitaţi să exploreze diverse camere, transmite Ştiri.md cu referire la Protv.ro.

Expoziţia duce totul la extrem. Exponatele sunt supradimensionate, iar culorile amintesc de cultura anilor ’60, când marijuana cucerea lumea hippy.

J.J. Walker, organizator: “Am văzut această expoziţie ca pe o modalitate de crea o experienţă ieşită din comun despre cannabis. Şi suntem foarte entuziasmaţi de rezultat.”

Vizitatorii se pot plimba prin camerele care au nume precum “sămânţă”, de pildă, unde se pot odihni pe un pat care are forma unei seminţe de cannabis. O altă încăpere a fost numită “creştere” şi găzduieşte o mică fermă de canabis. Într-o altă cameră tronează o pipă imensă.

J.J. Walker, organizator: “Din câte ştim, o pipă înaltă de şapte metri, confecţionată din sticlă şi care poate fi folosită - e unică în lume.”

Organizatorii spun că expoziţia are şi scop educaţional. După ce se minunează de instalaţiile de artă inspirate de marijuana, vizitatorii primesc informaţii despre istoria plantei şi proprietăţile ei.

Expoziţia îşi deschide porţile la 15 luni după ce statul Nevada, unde se afla şi oraşul Las Vegas, a aprobat consumul de marijuana în scop recreaţional. Însă doar în spaţii private şi doar de către adulţi.

J.J. Walker, organizator: “Sperăm că până la finalul anului, oraşul Las Vegas va crea reguli care să permită consumul social şi că muzeul nostru va deveni primul din lume care va permite consumul de cannabis.”

Nouă state americane au legalizat consumul recreaţional de marijuana pentru cei care au peste 21 de ani. În timp ce 30 de state permit consumul de marijuana doar în scopuri medicinale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării