main logo
343

Mueller afirmă că nu ar putea să-l pună sub acuzare pe Trump

Procurorul special Robert Mueller, care a investigat amestecul rusesc în alegerile americane, a declarat că, potrivit regulilor Ministerului Justiției, nu ar avea posibilitatea să-l pună sub acuzare pe președintele Donald Trump în urma acestei anchete.

Mueller afirmă că nu ar putea să-l pună sub acuzare pe Trump

Muller a vorbit de la Ministerul Justiției la Washington, aceasta fiind prima sa declarație publică de după încheierea anchetei și publicarea parțială a raportului său final în luna aprilie, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

El a mai spus că ar fi incorect să acuzi pe cineva de o crimă, dacă nu există posibilitatea apărării în tribunal. Legislația americană interzice judecarea președinților în funcție. 

Procurorul special a spus că, dacă ar ajunge să vorbească în fața Congresului american, unde opoziția democrată îi cere să apară, nu ar spune nimic nou față de cele spuse în raport. 

Raportul constata că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale americane din 2016, dar că există dovezi insuficiente pentru a demonstra că președintele Trump și echipa sa au comis vreo crimă, colaborând cu rușii sau obstrucționând ulterior ancheta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării