main logo
677

Motivul pentru care un francez e obligat să-şi dărâme palatul de 50 de milioane de euro

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din Franţa, Patrick Diter, a fost obligat de instanţă să îşi dărâme palatul de pe Rivieră în următoarele luni.

Un francez, obligat să-şi dărâme palatul de 50 de milioane de euro

Curtea de Apel din oraşul francez Aix-en-Provence a decis că Patrick Diter trebuie să dărâme palatul pe care şi l-a înălţat pe Riviera Franceză, în apropiere de Grasse, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Motivul: somptuosul edificiu, care a costat peste 50 de milioane de euro, nu are autorizaţie de construcţie. Mai mult, a fost ridicat într-o zonă naturală protejată.

Ca urmare, instanţa a decis că Diter are 18 luni pentru a demola palatul „în stil toscan”, întins pe aproape 3.000 de metri pătraţi. 

Altfel, multimilionarul francez riscă o amendă de 450.000 de euro la care se vor adăuga 500 de euro pe zi. Proprietarul a anunţat că va respecta decizia instanţei, deşi se apără spunând că a avut un „acord verbal” pentru a-şi construi palatul.

Potrivit Guardian, Diter a fost reclamat chiar de vecinii săi, un cuplu de milionari britanici, Stephen şi Caroline Butt. 

Aceştia au fost deranjaţi de zgomotul produs de lucrările de construcţie, care au început în 2000, după ce omul de afaceri francez a cumpărat terenul, pe care se afla înainte doar o casă de vacanţă abandonată.

De asemenea, vecinii s-au plâns şi de petrecerile zgomotoase date de Diter, odată ce palatul a fost gata. Instanţa le-a acordat celor doi milionari daune de 45.000 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării