1115
0
Motivul pentru care un fermier și-a înscris 15 oi la școală
1115
0

Părinții elevilor dintr-un sat din Franța au luat decizia de a înscrie 15 oi la cursuri pentru a forma numărul necesar de elevi astfel încânt autoritățile să nu închidă școala.

Școala din satul francez Crets en Belledonne de la poalele Alpilor, are printre elevi oițele Saute-Mouton, Baaaaah-Bęte şi Panurge, scrie AFP, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Decizia înscrierii oilor a venit după ce în luna martie, școala a anunțat că urmează să închidă una dintre cele unsprezece clase ale sale după ce numărul elevilor a coborât de la 266 la 261. 

„Aici sunt copii în dificultate, însă educaţia naţională nu este preocupată de argumentele din teren, ci doar la cifre”, a declarat Gaëlle Laval, membră a unei organizaţii de părinţi şi una dintre organizatorii evenimentului. 

Drept urmare, marți dimineață, un fermier local a mers la școală cu aproximativ 50 de oi însoţite de câinele său, iar cincisprezece dintre acestea – cu certificate de naştere – au fost înscrise „oficial”, în prezenţa elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice. 

„Cu aceasta nu ar trebui să mai avem închiderea” clasei, a declarat zâmbind organizatoarea, care a recunoscut că „a apelat la umor pentru a mobiliza oamenii” şi pentru a evita această situaţie ”mizerabilă” în şcoala în care primăria a investit mult în ultimii ani ani. 

Părinţii elevilor au subliniat de asemenea faptul că, în cazul închiderii, celelalte clase vor fi supraîncărcate. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter