main logo
1161

Motivul pentru care un bărbat le-a cerut medicilor să-i taie mâinile

Un bărbat din Bangladesh, supranumit “Omul-arbore” din cauza membrelor sale acoperite de veruci impresionante, ce au aspectul unei scoarţe de copac, a declarat luni că suferă de dureri insuportabile şi doreşte ca medicii să îi amputeze mâinile.

Motivul pentru care un bărbat le-a cerut medicilor să-i taie mâinile

Abul Bajandar, în vârstă de 28 de ani, suferă de epidermodisplazie veruciformă, o boală genetică extrem de rară, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Cazul acestui fost conductor de ricşă a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce bărbatul a fost spitalizat pentru prima dată la o clinică din Bangladesh în 2016.

Declarat vindecat în epocă de medicii de la Spitalul Universitar din Dacca, pacientul a suferit mai multe recidive şi a suportat în total 25 de intervenţii chirurgicale. El se află din nou internat în capitala ţării începând din luna ianuarie.

“Nu mai suport durerea. Nu reuşesc să dorm noaptea. Am cerut medicilor să îmi taie mâinile, ca să am măcar parte de o perioadă de linişte”, a declarat el pentru AFP.

Demersul pacientului este susţinut de mama lui, Amina Bibi: “Măcar va scăpa de durere. Acum trăieşte un adevărat infern”.

Abul Bajandar are veruci şi pe picioare, însă acestea sunt mai puţin numeroase. Bărbatul mai spune că şi-ar dori să fie tratat în străinătate, însă nu are bani pentru a acoperi acele cheltuieli.

Samanta Lal Sena, directoarul secţiei de chirurgie plastică din cadrul Spitalului Universitar din Dacca, a precizat că o comisie de şapte medici se va reuni marţi pentru a discuta cazul lui Abul Bajandar.

“El a exprimat o opinie personală. Însă noi vom decide care este cea mai bună soluţie pentru el”, a precizat medicul.

Acelaşi spital a tratat în 2017 şi o tânără din Bangladesh care suferea de aceeaşi boală.

Deşi toate excrescenţele i-au fost îndepărtate iniţial, acestea au reapărut în număr mai mare după o perioadă de timp. Familia pacientei a pus capăt tratamentului şi adus-o pe tânără înapoi în satul în care locuieşte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării