159
0
Motivul pentru care un avocat a fost amendat cu 31.000 de dolari
159
0

În Statele Unite ale Americii, instanța a sancționat un avocat care a continuat să-și reprezinte clientul, chiar dacă acesta decedase.

Potrivit legal.report, un avocat din California a acceptat anterior să reprezinte interesele a doi coproprietari de bunuri imobile comerciale, pe care le dădeau în chirie, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Procesul a fost intentat de unul dintre chiriași, care avea un magazin. Potrivit acestuia, bunurile sale au avut de suferit din cauza unui incendiu provocat de imprudența proprietarilor.

Totuși, proprietarii au depus o cerere reconvențională și au afirmat că, potrivit normelor contractuale, chiriașii sunt obligați să achite despăgubiri pentru prejudiciul cauzat. Examinând dosarul, magistrații au decis că proprietari bunului imobil se fac vinovați. Decizia a fost, însă, contestată.

Magistrații instanței de nivelul doi au întors dosarul la rejudecare. Între timp, unul dintre coproprietari a decedat, iar avocatul a decis să nu anunțe instanța despre acest fapt. Acesta a considerat că va putea câștiga dosarul prezentând mărturiile unui expert tehnic și a mai multor date privind evenimentele care au avut loc.

Chiar dacă în timpul procesului avocatul a fost întrebat de ce clientul său nu se află în sală, acesta s-a eschivat să răspundă și a continuat să îi reprezinte interesele. 

Ulterior, partea adversă a aflat despre deces din Internet, în timp ce căuta noi informații pentru proces, și a anunțat judecătorului despre aceasta.

Instanța a decis să amendeze avocatul cu 31 de mii de dolari SUA pentru că nu a informat participanții la proces, timp de un an, despre moartea clientului său. 

Mai mult, incidentul a fost raportat la uniunea apărătorilor, care a început o investigație disciplinară. Recent, instanța de apel i-a sistat temporar, pentru un an, licența de avocat.

Citește și
article image
Avocatul fostului șef de Interne de la Tiraspol cere acces...
0
106
article image
Moldova caută avocați ca să nu piardă circa 1 miliard de lei
0
270
article image
Avocat: Eliberarea Moldovei de Plahotniuc nu e meritul...
0
937
article image
Avocatul Marinei Tauber: Cred că acuzarea va solicita 30...
0
808