260
0
Motivul pentru care Trump îi numește idioți pe cei de la Rezerva Federală a SUA
260
0

Președintele Donald Trump s-a dezlănțuit, miercuri, la adresa Rezervei Federale a SUA (Fed) şi şefului acesteia, Jerome Powell, calificându-i drept ″idioţi″⁣ pentru că nu reduc la zero rata dobânzii de referinţă.

″Rezerva Federală ar trebui să aducă dobânzile la ZERO, sau chiar sub (zero), şi atunci noi am putea începe să ne refinanţăm datoria″⁣, a menţionat Trump într-unul din mesajele sale pe Twitter, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

″Statele Unite trebuie să plătească mereu dobânda cea mai mică. Fără inflaţie! Naivitatea lui Jay Powell şi a Rezervei federale nu ne permit să facem ceea ce fac alţii″⁣, a adăugat liderul de la Casa Albă în acelaşi mesaj, în care s-a adresat responsabililor Fed cu termenul de ″idioţi″.

Nu este pentru prima dată când el critică Rezerva Federală, dar mesajele sale anterioare la adresa acestei instituţii, deşi foarte dure, nu au conţinut până acum astfel de invective.

Ultimul său mesaj vine şi în timp ce sondajele încep să arate că americanii sunt tot mai îngrijoraţi de starea economiei SUA, iar joi are loc o reuniune a Băncii Centrale Europene, care menţine de trei ani la 0% rata dobânzii de referinţă şi ar putea să o ducă într-o zonă negativă ca urmare a contextului economic dificil.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter