main logo
549

Motivul pentru care o companie a concediat până la 100.000 de persoane

nternational Business Machines Corp. (IBM) a concediat aproximativ 100.000 de angajaţi în ultimii ani în încercarea de a angaja mai mulţi mileniali, în speranța că va deveni o companie la fel de atractivă precum Amazon şi Google, a spus un fost vice-preşedinte într-o depoziţie.

Motivul pentru care o companie a concediat până la 100.000 de persoane

Compania de tehnologie se află în mijlocul mai multor procese în care este acuzată că a concediat angajaţii mai în vârstă, astfel că IBM are procese civile în California, Pennsylvania şi Texas, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

”Am reinventat IBM în ultimii cinci ani prin targetarea oportunităţilor cu o valoare mai mare pentru clienţii noştrii. Compania angajează 50.000 de angajaţi în fiecare an”, a declarat compania.

IBM se confruntă de aproximativ şapte ani cu o scădere a cifrei de afaceri. În ultimii ani, au avut loc mii de concedieri, acestea vizând angajaţi din Statele Unite, Canada şi alte jurisdicţii cu salarii ridicate. Măsura este o încercare de a reduce costurile şi a transforma forţa de muncă pentru a se putea adapta la noile tehnologii, acesta fiind o urmare a aderării întârziate la zona de cloud şi a revoluţiilor tehnologice. Astfel, numărul angajaţilor IBM a scăzut la minimul a şase ani, la 350.600 de angajaţi la sfârşitul anului 2018, aceasta însemnând o reducere cu 19% comparativ cu anul 2013.

Într-o depoziţie dintr-un caz de proces civil, Alan Wild, fost vicepreşedinte al resurselor umane din cadrul IBM a mărturisit că a fost nevoit să concedieze între 50.000 şi 100.000 de angajaţi în ultimii doi ani, conform unui document înaintat curţii din Texas.

În depoziţie a fost menţionat faptul că IBM şi-a dorit să arate generaţiei de mileniali că nu este o companie bătrână sau învechită, iar scopul acestei mişcări a fost de deveni la fel de atractivă ca şi companii precum Google, Alphabet şi Amazon.

Organizaţia media ProPublica a publicat recent o investigaţie, găsind că IBM a concediat, în ultimii cinci ani, aproximativ 20.000 de angajaţi din Statele Unite, cu vârsta de 40 de ani sau peste.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării