main logo
691

Motivul pentru care în Indonezia au fost acoperiți sânii unor statui

Responsabilii unui parc tematic din capitala Indoneziei, Jakarta, au acoperit sânii a două statui, din respect pentru „valorile orientale”, informează BBC.

Motivul pentru care în Indonezia au fost acoperiți sânii unor statui

Sânii celor două sirene - aflate în parcul de distracţii Ancol Dreamland de 15 ani - au fost acoperiţi cu bucăţi de material lucios, de culoare aurie, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Anunţul a provocat mirare la Jakarta, unii întrebându-se dacă responsabilii parcului nu fost forţaţi să ia această decizie.

Oficialii au respins însă această sugestie, precizând că decizia a fost luată anul trecut, fără vreo presiune din exterior.

„Este pur şi simplu un acord al managementului, fără vreo presiune externă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a parcului, Rika Lestari, pentru BBC. 

„Suntem în procesul de a ne transforma într-un parc de distracţii orientat spre familii”, a precizat ea.

Nu este însă primul caz când statuile provoacă revoltă morală.

În 2016, iranienii i-au ironizat pe italieni pentru că au acoperit statuile nud în timpul vizitei de stat a preşedintelui Hassan Rouhani, mulţumindu-le sarcastic pentru „salvarea Islamului”.

Mai recent, o statuie de bufniţă recent dezvelită în nordul Serbiei a provocat controverse din cauza presupusei sale asemănări cu un falus. 

Two mermaid sculptures at Ancol Dreamland theme park in Jakarta, Indonesia, have been covered up with golden crop tops to respect 'Eastern values'

The mermaids had been on display for years uncovered, but a change of policy by bosses saw them clothed

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării