main logo
758

Motivul haios pentru care un bărbat și-a dat soția în judecată

Un bărbat din România şi-a dat în judecată fosta nevastă pe motiv că îi „ţine sub observaţie viaţa” şi îi aduce, astfel, „atingeri grave vieţii private”.

Motivul haios pentru care un bărbat și-a dat soția în judecată

Reclamantul a solicitat instanţei de judecată să o oblige pe fosta sa soţie la plata unor despăgubiri în valoare de 25.000 lei moldovenești, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Acţiunea a fost depusă la instanţă în mai 2018, iar soluţia a fost pronunţată în luna decembrie.

Mai exact, reclamantul a solicitat ca prin hotărâre judecătorească să se dispună ”obligarea pârâtei la plata sumei de 5.000 de lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit ca urmare a faptei ilicite săvârşite de către aceasta prin atingerile grave aduse vieţii private a reclamantului”. Bărbatul a mai solicitat să se dispună interzicea reclamantei de a mai ţine sub observaţie viaţa privată a reclamantului prin orice mijloace inclusiv cele de filmare şi de a mai publica imagini cu acesta pe facebook, cu obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.

„În motivare, reclamantul a arătat că pârâta, fosta soţie a acestuia, a captat şi a postat pe Facebook imagini indecente cu reclamantul, însoţite de afirmaţii în sensul «ce poate face alcoolul din oameni la o zi de onomastică, susţinând că unii oameni sunt cel puţin gunoaie», imagini şi postări care, trimise atât prietenilor săi, cât şi familiei sale pe telefon i-au adus o mare nemulţumire, prejudiciindu-l moral prin aceea că l-a făcut de ruşine umilindu-l în faţa prietenilor şi propriei familii”, se precizează în motivarea judecătorilor.

Bărbatul a mai susţinut că atitudinea pârâtei de ţinere a vieţii private a reclamantului sub observaţie şi postarea de imagini indecente cu persoana acestuia pe Facebook şi prin telefon prietenilor şi rudelor, încalcă Codul Civil. Mai mult acesta a precizat că acţiunea sa împotriva pârâtei este justificată deoarece ruşinea şi umilinţa la care a fost supus în faţa prietenilor şi rudelor prin imaginile postate de către pârâtă şi comunicate şi prin telefon îi încalcă dreptul la viaţa privată, intimă, aducându-i totodată un prejudiciu moral.

În final, instanţa de judecată a încheiat procesul după ce reclamantul a renunţat la judecată. Cu alte cuvinte bărbatul care se considera afectat de postările fostei soţii şi-a retras acţiunea. Decizia a rămas definitivă, nefiind atacată de către niciuna dintre părţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării