main logo
828

Motivul ciudat invocat de un deținut pentru a nu primi injecția letală

Un american condamnat la moarte pentru că a împușcat fără milă o femeie de 61 ani, pe care a jefuit-o, susține că justiția ar trebui să anuleze execuția sa, programată pentru joi, deoarece mama sa a băut atunci când era însărcinată cu el.

Motivul ciudat invocat de un deținut pentru a nu primi injecția letală

Deținutul Mark Soliz (37 de ani) urmează să fie executat joi seară, în Texas, printr-o injecție letală, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Bărbatul a pledat vinovat pentru două crime, comise în iunie 2010, el fiind condamnat la moarte în 2012, scrie mirror.co.uk.

Mark Soliz, împreună cu un alt membru al unei bande, Jose Ramos, au atacat-o pe Nancy Weatherly, 61 de ani, în propria casă, cu scopul de a o jefui. În ciuda faptului că femeia s-a rugat să-i fie cruțată viața, Mark Soliz a împușcat-o în cap, de aproape.

Cu doar câteva ore înainte de această crimă, Mark Soliz a împușcat mortal un alt bărbat, pe Ruben Martinez, 29 de ani, în momentul în care acesta distribuia bere la un magazin.

Supărat că nu a găsit decât 10 dolari în portofelul acestuia, Soliz l-a împușcat în gât pe Martinez, tatăl unui copil de șase ani.

Într-o încercare disperată de a opri execuția, echipa de avocați a lui Soliz a susținut în fața instanței că bărbatul suferă de o dizabilitate intelectuală cauzată de consumul de alcool al mamei acestuia în timp ce era însărcinată cu el.

Deși avocații au susținut că execuția ar reprezenta o încălcare a drepturilor constituționale ale acestuia, apelurile lor au fost respinse, astfel că Soliz va fi executat.

15 deținuți au fost executați în Statele Unite în 2019, dintre care cinci în Texas. Autoritățile din acest stat vor executa alți 9 deținuți până la finalul anului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării