main logo
328

Moscova: Zboruri amânate din cauza defecţiunilor tehnice

Mai multe aeronave Sukhoi Superjet 100 (SSJ 100) au fost consemnate la sol sau zborurile lor au fost amânate în ultimele zile, după tragedia aviatică de pe 5 mai din Moscova, pe aeroportul Sheremetyevo, transmite The Moscow Times.

Moscova: Zboruri amânate din cauza defecţiunilor tehnice

Compania de stat Aeroflot, care opera şi zborul de duminică, 5 mai, spre Murmansk, a înlocuit două modele SSJ 100 cu altele din aceeaşi serie. Avioanele trebuiau să zboare spre Riga, respectiv Minsk. 

Motivul acestei decizii nu a fost însă făcut public, transmite Știri.md cu referire la Moldova.org.

Un alt avion Sukhoi Superjet 100 a fost consemnat la sol, miercuri, din cauza unei probleme tehnice în oraşul Rostov-pe-Don, potrivit agenţiei RIA Novosti, care citează o sursă anonimă.

Tot miercuri, pe aeroportul Sheremetyevo, un SSJ 100 a fost oprit la sol, tot din cauza unei disfuncţionalităţi tehnice, iar cursa Moscova-Permn a fost anulată, subliniază The Moscow Times.

borurile aeronavelor SSJ au mai fost amânate sau reprogramate şi în trecut pe fondul defecţiunilor tehnice, însă „nimeni nu a acordat prea multă atenţie” acestui detaliu până la dezastrul aviatic de pe 5 mai, relatează site-ul de ştiri RBC, care citează o sursă din interiorul companiei Aeroflot.

Avionul, de tip Sukhoi Superjet 100, deţinut de compania Aeroflot, se îndrepta duminică spre oraşul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei, însă la scurt timp după decolare a solicitat permisiunea să se întoarcă înapoi la aeroportul Sheremetyevo, după detectarea unui incendiu. Dintre cele 78 de persoane aflate la bord, 41 au decedat în urma incendiului.

Cadavrele celor 41 de victime au fost recuperate.

Modelul SSJ 100 a fost lansat în 2011 şi încă de atunci au existat temeri cu privire la siguranţa aeronavei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării