main logo
644

Moscova: Autoritățile devin din ce în ce mai agresive cu protestatarii

Vara aceasta a fost una încărcată în Rusia. Nu mai devreme de 10 august, 50 de mii de oameni au protestat în Moscova pentru alegeri locale libere. Reacția lui Putin nu a întârziat să apară, acesta arestând organizatorii protestului, scrie CNN.

Moscova: Autoritățile devin din ce în ce mai agresive cu protestatarii

Protestele se țin lanț în Rusia. Ultimul protest din 10 august a fost cel mai mare din 2012 încoace. Deși oamenii se arată nemulțumiți, Putin arestează orice fel de opoziție care i-ar putea amenința supremația, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro

Alexei Navalinîi, unul dintre organizatorii unui protest din această vară, a fost arestat de autorități pe motiv că protestul era neautorizat. În închisoare, acesta a fost tratat pentru o alergie, fiind posibil să fi fost otrăvit.

Un alt opozant vehement, avocatul Liuboli Sobol, a fost și el închis în urma participării la un protest în august. Mai mult de atât, candidatura acestuia la alegerile locale a fost refuzată de autorități. La început, protestele s-au axat pe alegeri locale libere dar acum protestatarii doresc să nu le mai fie îngrădite drepturile.

Autoritățile devin din ce în ce mai agresive cu protestatarii, lovindu-i fără milă și arestând grupuri masive de oameni. După protestul din 10 august, oamenii s-au speriat de violența autorităților. Chiar și așa, organizația lui Navalinîi care luptă cu corupția, cheamă oamenii la manifestații grandioase pe 31 august, în preajma alegerilor locale.

Putin a declarat că oamenii sunt liberi să protesteze, dar în anumite limite. El a mai spus că este absurd ca protestatarii să cauzeze incidente cu forțele de ordine, lucru care este clar împotriva legii. 

În aceste condiții, este greu de crezut că Putin va considera vreodată protestele următoare ca un semnal de alarmă în ceea ce privește politicile sale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării