main logo
1404

Momentul în care un polițist împușcă mortal un băiat de 14 ani

Un băiat de 14 ani din Arizona care deținea un pistol de jucărie a fost împușcat mortal de un ofițer al poliției, conform CNN.

Momentul în care un polițist împușcă mortal un băiat de 14 ani

„Ofițerul care l-a ucis pe Antonio Arce lucrează de 17 ani, a făcut parte din 2007 până în 2013 din Garda Națională, iar în 2011 a luptat în Irak”, a declarat Sylvia Moir, șeful poliției din Tempe.

Camerele de supraveghere din zona au surprins momentul în care băiatul a fost împușcat, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Totul a avut loc pe o stradă lăturalnică. Băiatul încerca să fure dintr-o mașină, când ofițerul l-a observat și i-a spus să se oprească, însă copilul a fugit, sperând că poate scăpa.

„Are un pistol în mână”, se aude spunând polițistul Jean pe înregistrare.

„Ofițerul a fost anunțat de furtul de pe stradă de un bărbat, iar pentru a-l opri pe băiat, ofițerul a tras două focuri de armă. Iar unul dintre gloanțe l-a lovit pe copil în spate”, a declarat Sylvia Moir, șeful poliției din Tempe.

Familia băiatul este în stare de șoc. „Încercăm să ne dăm seama ce s-a întâmplat. Imaginile înregistrate sunt doar o parte de ceea ce s-a întâmplat acolo”, a spus avocatul familiei, Dany Ortega. De asemenea, el a mai spus că minorul nu reprezenta o amenințare și nu trebuia să se tragă.

Alături de familia îndoliată este și primarul orașului, Mark Mitchell. „Este o mare tragedie atunci când viața unui tânăr este luată indiferent de motiv”, a declarat acesta.

De asemenea, Mitchell nu îl învinovățește nici pe ofițer și a cerut ca cei care se ocupă de această anchetă să fie foarte atenți și obiectivi.

Până se clarifică dacă polițistul este vinovat sau nu, acesta a fost suspendat din fucție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării