main logo
1256

Momentul în care un jurnalist georgian îl înjură pe Putin

Postul TV georgian, Rustavi 2, și-a sistat temporar activitatea în noaptea spre 8 iulie, după ce jurnalistul Giorgi Gabunia l-a insultat cu cuvinte obscene pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, scrie Meduza.

Momentul în care un jurnalist georgian îl înjură pe Putin

În seara zilei de duminică, înainte de a începe emisiunea „Postscriptum”, Gabunia l-a înjurat pe Putin mai bine de un minut, în limba rusă, numindu-l ocupant și rostind cuvinte obscene la adresa părinților lui decedați, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

După ce emisiunea a ieșit pe post, mai mulți cetățeni au protestat împotriva discursului obscen al lui Gabunia și au cerut demiterea lui. Din cauza amenințărilor, Rustavi 2 și-a sistat activitatea.

Redacția postului TV a adus scuze publice și a declarat că moderatorul a încălcat normele etice și politica redacțională.

Fapta lui Gabunia a fost condamnată inclusiv de președinta Georgiei, Salome Zurabișvili. „Condamn agresivitatea verbală și discursul de ură. Ele contravin tradițiilor georgiene și servesc doar separatismului și creșterii nivelului de tensiune în țară”, a scris șefa statului. 

De dimineață, postul TV și-a reluat activitatea.

Amintim că la final de iunie, la Tbilisi au avut loc acțiuni de proteste în masă după discursul unui deputat din Duma rusească, Serghei Gavrilov, care în timpul cuvântării sale s-a așezat în fotoliul speakerului georgian.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării