main logo
2242

Momentul în care ucrainenii aruncă în aer un pod strategic din Lugansk

Ucrainenii au filmat o acțiune de distrugere a unui pod de cale ferată strategic în apropiere de orașul Severodonețk, regiunea Lugansk, pentru a îngreuna înaintarea trupelor ruse.

Momentul în care ucrainenii aruncă în aer un pod strategic din LuganskFoto: captură video

În imaginile postate pe rețelele sociale se vede cum soldații ucraineni încarcă o mașină cu mine antitanc pe care le montează apoi sub podul de cale ferată. Explozia este filmată din dronă și se vede efectul puternic asupra infrastructurii feroviare, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

Scopul acțiunii de sabotaj a fost împiedicarea rușilor să atace localitățile Lisiciansk și Severodonețk, a arătat Statul Major al Armatei din Ucraina, potrivit Ukrinform.

„Soldații Forțelor de Operațiuni Speciale, în colaborare cu alte unități ale Forțelor de Apărare a Ucrainei, au distrus căile de comunicare în spatele liniilor inamice. O operațiune de succes în regiunea Lugansk s-a încheiat cu distrugerea podului de cale ferată între orașele Rubijne și Severodonețk, capturate anterior de ruși”, a precizat armata ucraineană. 

Potrivit șefului Administrației Militare a regiunii Lugansk, Serhii Haidai, Ucraina controlează 10 zone din teritoriul regiunii Lugansk: Severodonețk, Lisiciansk, periferiile orașului Rubijne și comunitatea teritorială Hirsk territorial community.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării