main logo
613

Moldovenii, protest la București pentru Autostrada A8

Membrii grupurilor civice din Moldova care militează pentru construirea Autostrăzii A8 Iași – Târgu Mureș anunță că vor veni la București pentru a protesta la Parlament față de lipsa finanțării pentru acest proiect în proiectul de buget pentru 2019.

Moldovenii, protest la București pentru Autostrada A8

Anunțul a fost postat pe contul de Facebook al inițiativei Împreună pentru A8 de Cătălin Urtoi, unul dintre liderii mișcării, transmite Știri.md cu referire la G4media.ro.

„Ne organizăm pentru o plecare masivă la București în această săptămână! Mergem să susținem interesul regiunii Moldova. Mergem sa susținem amendamentele la legea bugetului pentru finanțarea autostrăzii Ungheni – Iași – Tg.Mureș. Vă așteptăm alături de noi”, se arată în postarea citată.

Reamintim că pe 19 mai 2018 a avut loc la București un mare protest al mișcării Moldova vrea autostradă, cu sute de mașini venite din regiunea Moldovei în fața Guvernului. Presiunea publică uriașă a dus la votarea în 2018 în Parlament a unui proiect de lege care impune guvernului să construiască în patru ani A8 și să aloce anual resursele necesare.

Problema a apărut la finalul săptămânii trecute, când Asociațiile Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 și Moldova Vrea Autostradă au criticat dur într-un comunicat comun de presă proiectul de buget pentru 2019 prezentat de guvern și reclamă lipsa alocărilor pentru Autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș.

„Alocarea bugetară pentru acest proiect este zero. O nouă acțiune sfidătoare a Guvernului la adresa Moldovei”, arată cele trei organizații în comunicatul citat, amintind că legea votată în Parlament anul trecut pentru prioritizarea A8 cere guvernului alocare bugetară anuală.

O reacție rapidă la comunicatul celor trei asociații din Moldova a venit din partea purtătorului de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu. Acesta a declarat pentru G4Media.ro că există bani alocați anul acesta pentru A8 și că a fost vorba inițial de o eroare în document care a fost rectificată.

„Pentru Autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, sunt prinse în proiectul de buget credite bugetare în valoare de 9 milioane de lei și credite de angajament în valoare de 37 milioane de lei”, a declarat Alin Șerbănescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării