main logo
6572

Moldoveancă din Bălți, violată și ucisă în Germania. Ucigașul, judecat

Un irakian căruia i s-a respins cererea de azil este judecat începând de marţi, 12 martie, pentru uciderea unei adolescente, într-un caz care a stârnit o emoţie puternică şi de care extrema-dreaptă s-a folosit pentru a-i denunţa pe migranţi, relatează AFP.

Moldoveancă din Bălți, ucisă în Germania. Ucigașul e judecat

Conform parchetului, Ali Bashar, în vârstă de 22 de ani, a ucis-o la 23 mai anul trecut pe Susanna Feldmann, în vârstă de 14 ani, după ce a violat-o, transmite Știri.md cu referire la ziarulromanesc.de.

El este de asemenea acuzat de violuri repetate asupra unui copil de 11 ani, fapte pentru care va fi judecat începând cu 19 martie.

Cazul său a fost folosit de partidul de extrema-dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) pentru a denunţa politica de primire a migranţilor a cancelarului Angela Merkel în 2015 şi 2016, ani în care peste un milion de migranţi au intrat în ţară, printre ei numărându-se şi Ali Bashar.

Profitând de îngrijorările opiniei publice privind imigraţia, AfD şi-a făcut intrarea istorică în parlamentul german în septembrie 2017. Partidul şi-a înmulţit campaniile în care refugiaţii arabi şi musulmani sunt prezentaţi drept criminali care îi ameninţă pe germani.

Cazul Susanna Feldmann, al cărei cadavru a fost găsit trei săptămâni după moartea sa, a fost extrem de mediatizat, asta şi pentru că presupusul autor al faptei a putut pleca fără probleme înapoi în Irak cu toată familia sa.

Ali Bashar a fost câteva zile mai târziu predat totuşi şefului poliţiei federale germane, care s-a deplasat special în Kurdistanul irakian pentru a negocia reţinerea lui.

Știri.md amintește că pe 7 iunie 2018, cadavrul unei fete în vârstă de 14 ani a fost descoperit lângă un oraș din Germania. Principalii suspecți de crimă erau 2 imigranți.

Adolescenta avea origini evreiești și locuia în orașul Mainz împreună cu familia, după ce a emigrat din Republica Moldova. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării