main logo
5264

Moldova cere ajutorul Elveției în anchetarea lui Vladimir Plahotniuc

Republica Moldova a trimis autorităților elvețiene o solicitare de asistență juridică reciprocă în legătură cu o anchetă axată pe controversatul oligarh, Vladimir Plahotniuc, transmite swissinfo.ch.

Moldova cere ajutorul Elveției în anchetarea lui Vladimir PlahotniucFoto: știri.md

Potrivit sursei, oficiul Federal al Justiției (FOJ) a primit cererea pe 26 august, potrivit săptămânalului NZZ am Sonntag și al agenției de știri elvețiene SDA-Keystone, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Cererea a fost înaintată parchetului public din Zurich, principalul centru financiar al Elveției.

FOJ nu a oferit detalii despre cerere. Cu toate acestea, potrivit ziarului în limba germană, nu se exclude varianta că Procuratura din Moldova a solicitat ca fondurile lui Plahotniuc depuse la băncile din Zurich să fie înghețate. Oligarhul moldovean mai deține o vilă în Collonge-Bellerive, în cantonul Geneva.

Pe parcursul lunii iunie, Plahotniuc a negat utilizarea influenței sale politice în scopuri personale.

Procuratura Republicii Moldova a început cercetarea penală pe numele fostului președinte al PDM de la schimbarea guvernului în luna iunie al anului curent.

Acum trei zile, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a declarat că la Ministerul Afacerilor Interne există un proces penal în care este vizat fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Amintim că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că nu se află în Republica Moldova. „Am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare”, a scris Vlad Plahotniuc.

De asemenea, la sfârșitul lunii iulie, departamentul de Investigații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse a solicitat Curții Tverscaia din Moscova să emită mandat de arest în lipsă pe numele lui Vladimir Plahotniuc, care este acuzat de organizarea și participare într-o grupare criminală, transmite agenția TASS.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării