Moartea misterioasă a fetiței care a câștigat concursuri de Miss la numai 6 ani
4 ian, 2019 23:31
1 042
0
Moartea misterioasă a fetiței care a câștigat concursuri de Miss la numai 6 ani
4 ian, 2019 23:31
1 042
0

Moartea lui JonBenét Patricia Ramsey, considerată cea mai frumoasă fetiță din SUA, a devenit una dintre cele mai misteriase crime ale ultimelor trei decenii.

O fetiță blondă cu un chip angelic, cu o mulțime de trofee câștigate la concursuri de frumusețe până la vârsta de șase ani, ucisă de Crăciun și părinții considerați principali suspecți. 

Par ar fi ingredientele ideale ale unui film de succes, însă vorbim de un caz real, care a șocat America în urmă cu 30 de ani, transmite Știri.md cu referire la Unica.ro.

Cazul a rămas nerezolvat, iar mama fetiței a murit înainte de a afla că a fost scoasă oficial de pe lista suspecților. 

Totul a început în dimineața zilei de 26 decembrie 1996, când mama fetei, Patsy Ramsey, a sunat la 911 anunțând că fiica ei a fost răpită. 

Patsy le-a mărturisit polițiștilor că a găsit un bilet de răscumpărare în care era trecută suma de 118.000 dolari. Când criminaliștii au intrat în camera micuței, au găsit mai multe cupe și diplome decât jucării. 

De altfel, ambiția mamei, Patsy Ramsey, fostă miss West Virginia, a fost mult discutată în presa vremii. 

Patsy însăși s-a întrebat până în momentul morții, survenite zece ani mai târziu, din cauza unui cancer ovarian, dacă nu cumva și-a expus prea mult fiica, atrăgând atenția pedofililor. 

Câteva ore mai târziu, în ziua dispariției, tatăl, John Ramsey, a găsit trupul neînsuflețit și bătut cu sălbăticie al lui JonBenét, în subsolul casei lor din Boulder, Colorado.  

Rezultatul autopsiei a arătat că fetița în vârstă de șase ani fusese ucisă prin strangulare. JonBenet prezenta de asemenea o fractură craniană. 

Bănuielile anchetatorilor s-au îndreptat de la bun început împotriva părinților, care, la mai puțin de 48 de ore de la crimă, angajaseră deja o armată de avocați, un fost expert FBI și o firmă de PR și refuzau să colaboreze cu poliția. 

Familia Ramsey era înstărită, John fiind președintele unei companii de succes în domeniul sistemelor computerizate, deținea mai multe proprietăți și un avion privat. 

Suma cerută drept răscumpărare, 118.000 de dolari, coincidea cu bonusul primit recent de acesta.

Anchetatorii au conturat trei scenarii ale crimei. În primul, Patsy ar fi bătut-o pe JonBenet într-o criză de furie după ce copila s-ar fi scăpat în pat. Fetița ar fi murit în urma loviturilor sau Patsy ar fi ucis-o pentru a acoperi atacul inițial. În cel de-al doilea scenariu, John și-ar fi abuzat sexual fiica și apoi ar fi ucis-o pentru a o reduce la tăcere. În cel de-al treilea scenariu ar fi fost implicat Burke, fratele mai mare al lui JonBenet, gelos pe atenția de care se bucura sora lui mai mică. Acesta ar fi ucis-o, iar părinții ar fi încercat să acopere fapta. 

Absolviți de crimă în lipsa unor probe concludente, părinții lui JonBenet au fost însă condamnați de opinia publică, John și Patsy câștigând mai multe procese cu ziarele care îi prezentau drept vinovați. Abia în 2008, după ce analizele ADN au confirmat prezența unor urme aparținând unui bărbat necunoscut pe hainele fetiței, John și Patsy Ramsey au fost scoși oficial de sub acuzare și au primit în scris scuzele procuraturii. Era însă prea târziu pentru mama fetiței, care murise cu doi ani înainte, din cauza unui cancer ovarian. Singura ipoteză rămasă în picioare este, în continuare, atacul unui bărbat din exterior. De-a lungul timpului, peste 140 de bărbați au fost cercetați, dar testul ADN i-a absolvit de vină. Tatăl lui JonBenét trăiește acum într-o locuință modestă din Michigan. Și-a vândut toate proprietățile, avioanele și iahturile și vorbește foarte rar despre moartea fiicei sale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter