main logo
778

Misterul lacului din Kazahstan unde copacii par să crească invers

Cei care fac scufundări în lacul Kaindy din Kazahstan se trezesc într-un peisaj care pare desprins din filmele SF.

Misterul lacului din Kazahstan unde copacii par să crească invers

Lacul Kaindy se află în Munții Tian Shan din Kazahstan și a devenit celebru în lume datorită aspectului inedit al copacilor, care par să crească invers în apele lui. 

Cei care fac scufundări aici pot vedea o pădure întreagă de copaci scufundați, transmite Știri.md cu referire la Yoda.ro.

Lacul cu apă dulce s-a format natural, în urma unui cutremur care a avut loc în 1911. Copacii dustruși de cutremur au ajuns apoi sub ape, formându-se practic un baraj natural care a ajutat la alimentarea lacului, scrie The Insider.

Ce este cu adevărat unic și uimitor este aspectul copacilor scufundați. Sunt pini care par să crească invers, cu coroana sub apă și cu tulpina în sus, la suprafață.

Chiar și frunzele pinilor s-au păstrat intacte, datorită apei foarte reci din lac, iar copacii s-au pietrificat, chiar par să fie încă vii.

Apele foarte curate și clare ale lacului adaugă și mai mult farmec experienței, pentru că înotătorii pot vedea foarte bine copacii scufundați.

Și culoarea apei este deosebită, aceasta trecând de la turcoaz la verde smarald, în funcție de mineralele care se acumulează sub apă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării