main logo
606

Misterul din spatele omului care a furat un avion comercial și l-a prăbușit

Un bărbat din Seattle fără vreo experiență în ale zborului a furat un avion comercial gol din Aeroportul Internațional Seattle-Tacoma, a zburat cu el 75 de minute deasupra unor zone populate și într-un final s-a prăbușit într-o pădure, unde a murit.

Misterul din spatele omului care a furat un avion și l-a prăbușit

Richard Russel avea 29 de ani și era un simplu angajat la aeroport, care se ocupa de regulă cu manevratul bagajelor, dezghețatul avioanelor și operarea vehiculelor din aeroport. El a profitat de o breșă de securitate și a furat un avion comercial cu o capacitate de 76 de locuri. Vreme de 75 de minute, a făcut loop-uri și trucuri în aer cu aeronava. În tot acest timp, a purtat o conversație cu controlorii de trafic aerian, care căutau pe orice cale să îl oprească, transmite Ştiri.md cu referire la Playtech.

Bărbatul nu voia să rănească pe nimeni, dar o grămadă de lucruri puteau merge prost, din moment ce nu era pilot, după cum a explicat Peter Goelz, fost director de management la National Transportation Safety Board. Totuși, deși nu avea experiență de zbor, a reușit să decoleze și să manevreze avionul. Russel le-a explicat controlorilor de trafic aerian, cu câteva minute înainte să se prăbușească, că știa să piloteze avionul pentru că jucase câteva jocuri video înainte. „Avioanele comerciale sunt mașinării complexe”, a explicat Gary Beck, CEO la Horizon Air, conform Science Alert. „Nu știu cum a reușit să atingă nivelul acela de experiență”.

Indiferent de felul în care Russel și-a dezvoltat abilitatea de a pilota un avion, nu a fost suficient pentru a ateriza în siguranță. Problema este că bărbatul suferea, cel mai probabil, de probleme psihice. Cei din familie au spus că nu aveau idee dacă acesta suferea de așa ceva și că și-l aminteau ca fiind un om blând, amuzant și prietenos, dar comentariile făcute de el în timpul zborului sugerează suferința ascunsă a acestuia. „Am mulți oameni care țin la mine și vor fi dezamăgiți să audă că am făcut asta”, a zis el, potrivit CNN. „Aș vrea să îmi cer scuze fiecăruia dintre ei. [Sunt doar] un tip defect, cu ceva doage lipsă, presupun. Nu am știut niciodată asta până acum”.

La un moment dat în timpul zborului, el a explicat că știe cum să activeze echipamentul de aterizare, dar că „nu plănuiam cu adevărat să aterizez”. El le-a mai spus controlorilor de trafic aerian: „Ah, la naiba! Nu știu, omule! Nu știu! Nu vreau. Speram ca asta să fie tot, știi?”

Încă nu există vreo concluzie oficială care să justifice felul în care Russel a reușit să decoleze și să zboare, dar un lucru este cert pentru moment: aeroporturile vor introduce cel mai probabil reguli noi și mai stricte cu privire la securitate în rândul angajaților.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării