main logo
800

Mister în jurul bubuiturii din Iași. Localnic: Fac experiențe cu avioane

Un zgomot puternic care s-a auzit în Iaşi şi în localităţile din jur stârneşte discuţii aprinse printre localnici.

Mister în jurul bubuiturii din Iași. Localnic: Fac experiențe cu avioane

Pentru că nimeni nu ştie ce a declanşat bubuitura, oamenii au început să vorbească despre experimente făcute cu avioane misterioase, explozii ascunse de autorităţi sau căderea unui meteorit, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Autorităţile spun, că în zonă, nu s-a înregistrat niciun fenomen neobişnuit, dar nu pot preciza, sursa sunetului. Aşadar, misterul rămâne.

Acesta este zgomotul care i-a făcut pe oamenii din Iaşi să se gândească la scenarii dintre cele mai diverse. Unii au crezut că provine de la o explozie, alţii s-au temut că va urma un cutremur.

Cert este că bubuitura - s-ar fi auzit în tot oraşul şi în localităţile din jur.

„O pocneală, o bubuitură foarte puternică”. „Se zguduiau geamurile, semăna a cutremur”, a declarat o localnică.

Există şi categoria celor care au căutat un răspuns la 112. Cum nimeni nu a putut să îi lămurească, au apărut noi şi noi scenarii.

„Am zis că mai fac ăştia nişte experienţe cu avioanele lor”, a menționat un localnic

În dezbateri a intervenit şi un profesor de fizică - care a montat în Palatul Culturii din Iaşi un dispozitiv care înregistrează vibraţiile.

„O undă de şoc care s-a simţit şi în vecinatatate, până la 80 km în jurul Iaşului. Am ajuns la concluzia că a fost un meteorit ce a căzut în partea de N , N-E a oraşului. Energia degajată a fost extrem de mare”, a spus Silviu Gurlui, conferențiar Facultatea de Fizică Iași.

Acelaşi sunet misterios s-a auzit şi acum doi ani în Iaşi - exact că acum - nimeni nu a reuşit să afle de unde a provenit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării