main logo
414

Misiunea militară ucraineană în Donbas are un nou comandant

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a numit pe generalul-locotenent Volodimir Kravcenko în funcţia de comandant al Operaţiunii Forţelor Unite, misiunea militară a Kievului în Donbas.

Misiunea militară ucraineană în Donbas are un nou comandantFoto: romania-actualitati.ro

Prin această decizie, Zelenski l-a schimbat din funcţie pe generalul-locotenent Oleksandr Sirski, numit de fostul preşedinte Petro Poroşenko, transmite Știri.md cu referire la romania-actualitati.ro.

Sirski este acum comandant al Forţelor Terestre din cadrul Armatei Ucrainei, decretul privind numirea sa în această funcţie fiind semnat de preşedintele Zelenski pe 5 august.

 Pe 18 ianuarie 2018, Parlamentul ucrainean a adoptat o lege privind reintegrarea Donbasului, mai exact a teritoriilor separatiste din regiunile Doneţk şi Luhansk. 

Legea respectivă, care permite armatei ucrainene să folosească forţa pentru a descuraja agresiunea Federaţiei Ruse în cele două regiuni, a schimbat inclusiv formatul misiunii militare desfăşurate de armata Kievului în Donbas.

Prin această lege, Operaţiunea Antiteroristă din Donbas, lansată de autorităţile ucrainene în primăvara anului 2014, a fost transformată în Operaţiunea Forţelor Unite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării