main logo
2166

Ministrul polonez al Apărării: Ucrainenii sunt epuizați de războiul cu Rusia

Ministrul Apărării din Polonia, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, crede că ucrainenii sunt epuizați de războiul cu Rusia și afirmă că privește cu scepticism așa-numitul „plan de victorie” al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite dpa.

Ministrul polonez al Apărării: Ucrainenii, epuizați de războiul cu RusiaFoto: digi24.ro

„Situația pe front este dificilă; există o oboseală de război masivă”, a spus el după reuniunea miniștrilor Apărării din NATO la Bruxelles, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Kosiniak-Kamysz a mai spus că eroismul soldaților ucraineni care își apără țara de aproape trei ani trebuie admirat, însă el privește cu scepticism „planul pentru victorie” al lui Volodimir Zelenski. 

Ministrul polonez a afirmat că aceasta nu este o soluție la problemă și „nu o lumină clară, strălucitoare care va schimba imediat realitatea”. 

Ucrainenii care trăiesc în Polonia continuă să arate puțin interes față de brigada de voluntari plănuită, până acum semnând pentru a se înrola numai în jur de 300 de bărbați și femei, a menționat Kosiniak-Kamysz. 

Efortul de a instrui o „legiune ucraineană” în Polonia a făcut parte din acordul de securitate semnat de Zelenski cu premierul polonez Donald Tusk în iulie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării