main logo
436

Ministrul britanic de Finanțe: Vom ieși din UE pe 31 octombrie

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, a declarat luni ministrul britanic de finanţe Sajid Javid.

Ministrul britanic de Finanțe: Vom ieși din UE pe 31 octombrie

Sajid Javid şi-a exprimat speranţa în încheierea unui acord cu UE care să fie acceptat de parlamentul de la Londra, transmite Reuters, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

„Să sperăm că plecăm cu un acord. Dacă nu putem încheia un acord, cred că este important să ieşim în orice caz şi să plecăm fără un acord. Nu este perfect, dar este potrivit să plecăm pe 31 octombrie”, a spus oficialul britanic.

Pe de altă parte, Sajid Javid a spus că guvernul britanic acordă atenţie oricui cere prim-ministrului o amânare a Brexitului în cazul în care nu este convenit un acord cu UE până la 19 octombrie.

„Desigur, fiecare guvern ar trebui să respecte toate legile, întotdeauna. Analizăm cu atenţie acea lege, dar de asemenea spunem foarte clar că politic noastră nu s-a schimbat - vom pleca din UE pe 31 octombrie”, a afirmat oficialul britanic, care a refuzat să detalieze care este strategia guvernului de a părăsire a blocului comunitar fără un acord, dacă este necesar.

În luna august, Boris Johnson a amânat până la 14 octombrie Discursul Reginei, ceea ce a însemnat practic suspendarea activităţii parlamentului, el sperând că astfel deputaţii britanici nu vor avea timpul necesar pentru măsuri care să împiedice retragerea din UE fără acord pe 31 octombrie.

Totuşi, în cele câteva zile de la începutului lui septembrie când s-a putut reuni, legislativul a reuşit să adopte o lege care-l obligă pe Johnson să ceară o nouă amânare a Brexitului până la 31 ianuarie 2020, dacă până la 19 octombrie nu reuşeşte să obţină un nou acord cu UE sau nu primeşte aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării