main logo
1683

Ministerul rus al Apărării: 1.730 de ucraineni de la Azovstal s-au predat

Ministerul rus al Apărării a transmis joi că 1.730 de luptători ucraineni de la Azovstal s-au predat, începând de luni.

Ministerul Apărării rus: 1.730 de ucraineni de la Azovstal s-au predatFoto: Getty Images

Dintre aceștia, 771 s-au predat în ultimele 24 de ore, a mai transmis ministerul, pe platforma Telegram, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

80 erau răniți, iar cei care aveau nevoie de îngrijiri au primit asistență medicală în unitățile spitalicești din Novoazovsk și Donețk.

Comitetul Internațional Crucea Roșie a precizat că a înregistrat ”sute” de soldați ucraineni care au părăsit oțelăria de la Azovstal, din Mariupol.

Imagini publicate de proruși pe rețelele sociale arată delegația Crucii Roșii care îi vizitează pe prizonierii ucraineni, susținând că aceștia sunt ”bine tratați”.

Peste jumătate dintre luptătorii ucraineni care se refugiaseră la Azovstal au părăsit oțelăria din Mariupol, declara joi dimineață liderul separatișilor proruși, Denis Pușilin, fără a oferi cifre, potrivit agenției ruse de presă TASS.

Comandantul adjunct al regimentului Azov, Svyatoslav Palamar, s-ar fi predat și el în cursul nopții, potrivit propagandei ruse. Nexta precizează însă că încă nu există o confirmare.

Miercuri, Ministerul rus al Apărării anunța că, în total, începând de luni și până acum, 959 de luptători ucraineni s-au predat, majoritatea fiind trimiși în centre de detenție.

În același timp, dintre cei 959, 80 erau răniți și 51 trimiși la spital.

Operațiunea de salvare a oamenilor de la oțelăria din Azovstal va fi finalizată doar în momentul în care toți apărătorii vor fi evacuați pe teritoriile controlate de Rusia, declara miercuri pentru BBC ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar.

"Încă sunt mulți oameni rămași la Azovstal și continuăm negocierile pentru a-i scoate de acolo”, a mai spus Maliar.

Adjunctul ministrului Apărării a mai spus că este vorba despre o operațiune sensibilă și orice ordin poate, teoretic, să pună în pericol viața oamenilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării